Consum de prostitució i masculinitats a la Marina Alta
La Xarxa Comarcal d'Igualtat de la Marina Alta, formada pel conjunt de Regidories d’Igualtat de Dénia, Xàbia, Calp, Teulada Moraira, Benissa, El Poble Nou de Benitatxell, i també per la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta, ha impulsat l’execució d’aquest estudi. Els objectius de la Xarxa són potenciar el treball en xarxa i la coordinació entre Ajuntaments de la Marina Alta en matèria d’Igualtat de gènere i Diversitat; afavorir l’intercanvi de pràctiques, estratègies i serveis com a model de bones pràctiques; la cooperació en la realització de projectes innovadors i experimentals, la promoció i millora dels recursos existents a la comarca en matèria de Violència de Gènere i promoció de la Igualtat; i l’eficiència pressupostària dels recursos d’Igualtat i Diversitat.
Aquesta publicació recull un estudi qualitatiu sobre el consum de prostitució femenina per part d'homes en la Marina Alta, una de les comarques del País Valencià amb més concentració d'espais de prostitució. Aquest treball posa l'accent en la relació d'aquest fenòmen amb els mandats patriarcals que configuren la construcció social de les masculinitats, prestant especial atenció a com el consum de prostitució s'aprén, comparteix, naturalitza i legitima a través d'una sèrie de pràctiques i rituals col·lectius homosocials associats a àmbits de vida com la feina, la festa o l'esport.
L'objectiu d'aquest estudi és contribuir a orientar polítiques públiques locals que treballen per l'eliminació de les múltiples desigualtats que vertebren el món de la prostitució. Les dones que exerceixen han de ser el subjecte prioritari de les polítiques en aquest àmbit, però també és fonamental desenvolupar investigacions i actuacions públiques. Aquest estudi pretén, en suma, contribuir a desmuntar les masculinitats hegemòniques, els mandats patriarcals i les pràctiques col·lectives que subjauen al consum de prostitució en el context de la Marina Alta.
.