Festes Benissa 2024

Fins al 06/05/2024  | Festes

PROGRAMACIÓ DE LES FESTES EN HONOR A LA PURÍSSIMA XIQUETA, BENISSA 2024.

Dissabte 20 d'abril. DIA DEL PREGÓ.
18.00 h. Cercavila de festeres i festers acompanyats per la Colla Pere Bigot, Centre Artístic Musical de Xàbia, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l'Illa de Benidorm, Agrupació  Sta. Maria Magdalena del Poble Nou de Benitatxell, Societat Lírica i Musical de Benissa.
19.00 h. Missa vespertina.
20.00 h. Pregó de Festes en la Basílica, a càrrec de Quico Torres. A continuació, cant de l'Himne a la Puríssima Xiqueta i l'Himne de Benissa, acompanyats per la banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa i la Coral Benissenca.
23.45 h. Primer xupinasso d'obertura de les festes des de l'Ajuntament de Benissa.
00.00 h. Actuació de la fabulosa orquestra MATRIX en el Passeig Dolores Piera, seguit de l'actuació del DJ Pablo Peralta.
01.00 a 04.30 h. Punts Violeta.

Diumenge 21 d'abril.
11.15 h. Semifinal Trofeu Diputació d’Alacant d’Escala i Corda.
13.00 h. Partida de Raspall Elit femení.

Dijous 25 d'abril. PREMIS LITERARIS 25 D'ABRIL I CERTAMEN PINTURA S. SORIA-VILA DE BENISSA 2024.
20.00 h. Lliurament dels Premis Literaris 25 d’abril i Certamen de Pintura S. Soria - Vila de Benissa 2024.
Presentació de les obres guanyadores de l'edició 2023. En el Centre d’Art Taller d’Ivars.
21.00 h. Inauguració de l'exposició del Certamen de Pintura S. Soria - Vila de Benissa 2024. En el Centre d’Art Taller d’Ivars.
22.30 h. Cercavila de les festeres i els festers per a visitar els carrers engalanats, acompanyats per la Xaranga l'Espardenya.

Divendres 26 d'abril. DIA DE LA CORONACIÓ
20.00 h. Cercavila de les festeres i els festers acompanyats per la Colla el Riberer, Centre Artístic Musical de Xàbia, Xaranga l’Elèctrika, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, Societat Lírica i Musical de Benissa.
21.45 h. Concentració d'autoritats i representants de les festes dels pobles veïns en la plaça del Portal.
22.30 h. Acte de Coronació de la Reina Infantil, Diana Vengut Crespo, presentat per Martina Mendoza Ivars, Matt Mille Jiménez i Alicia Coll Escrivá, i de les Reines Majors, Joseline Eras i  Núria Ivars Fernández, presentat per Miguel Rivera Torres i Carlos Giner Font, amb música en directe de Margarita Bargay, guanyadora de Benissa Canta, en el Passeig Dolores Piera.
En finalitzar la Coronació, continuarà la festa amb la magnífica orquestra Flama, en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.
01.00 a 04.30 h. Punts Violeta.

Dissabte 27 d'abril. DIA DE L'OFRENA
08.30 h. Descoberta i Sabatina en honor de la nostra patrona, la Puríssima Xiqueta.
11.00 h. Maxi-parc amb secció infantil (fins a 8 anys) en la Plaça Jaume I i juvenil (a partir de 8 anys) en el Passeig Dolores Piera.
13.00 h. Entrà de la murta amb la col·laboració de la Associació de Cavalllistes i Carreters, acompanyats per la Colla El Riberer i la banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa.
18.00 h. Concentració en la Plaça del Convent dels participants en l'ofrena de flors, per a començar la cercavila fins a la Basílica, acompanyats pel grup de danses l'Esbart Dansaire, que actuarà durant la cercavila cap a la plaça, i la Colla Pere Bigot.
18.00 h. Cercavila de les festeres i els festers acompanyats per la Colla el Riberer, Centre Artístic Musical de Xàbia, Xaranga l’Elèctrika, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, Agrupació  Sta. Maria Magdalena del Poble Nou de Benitatxell, ⁠Societat Lírica i Musical de Benissa.
18.30 h. Missa vespertina i volteig de campanes.
19.00 h. Ofrena de flors a la Puríssima Xiqueta en la façana principal de la Basílica acompanyats de la Muixeranga de Cullera. A continuació, imposició de medalles a festeres i festers dins de la Basílica.
22.00 Actuació de Grup El Parany en el Passeig Dolores Piera.
00.00 h. Gran espectacle de foc immersiu a càrrec de la Pirotècnia Volcano en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres. Es recomana, per a veure bé l'espectacle, que la gent se situe en la C/ Teulada i en els baixos de la finca Ibèria.
00.15 h. Gran actuació de Locos de atar en el Passeig Dolores Piera. Posteriorment, continuarà la festa amb l'orquestra La Festa.
01.00 a 04.30 h. Punts Violeta.

Diumenge 28 d'abril. DIA DE LA PURÍSSIMA
08.00 h. Despertà, volteig general de campanes i cercavila de les bandes de música. Col·labora Coeters de la Puríssima.
09.00 h. Missa resada.
10.00 h. Cercavila de festeres, festers, clavariesas i mayorales acompanyats per la Colla Pere Bigot, Centre Artístic Musical de Xàbia, Xaranga l’Elèctrika, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló,Societat Musical l’Illa de Benidorm, Societat Lírica i Musical de Benissa.
11.30h. Missa solemne i sermó en honor a la Puríssima Xiqueta oficiada per Excm. i Revmo. Sr. Arquebisbe Sr. Enrique Benavent Vidal de la diòcesi de València. La Missa serà cantada per la Coral Benissenca, acompanyada per l'organista Josep Ortolà Font, sota la direcció de Javier Santacreu Cabrera. Interpretaran Regina Coeli K108, primer mov. de W. A. Mozart Kyrie i Gloria, de la Missa brevis en do major KV259, de W. A. Mozart, A el·leluia, de W. A. Mozart Ofertori: Au verum corpus, de W. A. Mozart Sanctus, de la Missa brevis en do major KV259, de W. A. Mozart Agnus Dei, de la Missa brevis en do major KV259, de W. A. Mozart.
En finalitzar la missa, visita a la Residència d'Ancians Sant Joaquim i Santa Ana.
14.00h. “Macromascletà” digital a càrrec de la pirotècnia Volcano, en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres. Preguem al públic que seguisca les indicacions del personal de seguretat per a evitar incidents.
19.00h. Missa resada i baixada de la Imatge de la Patrona.
A continuació, Solemne Processó en honor a la Puríssima Xiqueta amb tret de 21 Salves d'Honor a l'eixida, entrada de la nostra Patrona a la Basílica, i pujada de la Imatge fins al seu cambril.
En acabar, espectacle “Vídeo Mapping amb Pirotècnia” projectat en la façana de la Basílica, commemorant el 400 aniversari de l'arribada de la Puríssima Xiqueta a Benissa. Per a gaudir plenament d'ell aconsellem que la gent se situe en el Passeig Dolores Piera.
00.30h. Actuació del fabulós Tribut a Luis Miguel i a continuació seguirem amb discomóvil en el Passeig Dolores Piera.
02.00h En acabar el tribut a Luis Miguel, Homenatge a focs antics amb una Cordà situada en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.

Dilluns 29 d'abril. DIA DEL RIBERER.
08.00 h. Despertà, volteig general de campanes i cercavila de les bandes de música. Col·labora Coeters de la Puríssima.
09.00 h. Missa resada.
10.00 h. Cercavila de festeres, festers, clavariesas i mayorales acompanyats per la Colla el Riberer, Centre Artístic Musical de Xàbia, Xaranga l’Elèctrika, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, Societat Lírica i Musical de Benissa
11.30 h. Missa solemne i sermó en honor a la Puríssima Xiqueta oficiada per Don Edgar Esteve, Delegat diocesà de litúrgia i professor de teologia de la facultat de teologia de València. La Missa serà cantada per la Coral Benissenca, acompanyada per l'organista Josep Ortolà Font, sota la direcció de Javier Santacreu Cabrera. Interpretaran “El cel narra la Glòria de Déu”, de M. Frisina Kyrie i Gloria, de la Missa brevis en do major KV259, de W. A. Mozart Al·leluia, de W. A. Mozart Ofertori: Au verum, de K. Jenkins Sanctus, de la Missa brevis en do major KV259, de W. A. Mozart Agnus Dei, de la Missa brevis en do major KV259, de W. A. Mozart.
13.00 h. Ofrena de flors al Monument del Riberer i homenatge al riberers Andres Lepoire, Juan Nave Femenía, Jose Santacreu Perez, Juan Serra Ortola i riberers pòstums; José Cardona Cabrera, José Bertomeu Más, Jaume Ferrer Ferrer. Pregó a càrrec de Jaume Cardona Martínez.
14.00 h. “Mascletà” de la Pirotècnia Volcano en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres. Preguem al públic que seguisca les indicacions del personal de seguretat per a evitar incidents.
18.30 h. Desfilada humorística dels nascuts entre el 2023 i el 2012 seguit de la Cavalcada de carrosses dels festers amb acompanyament de la Xaranga l’Elèctrika, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, Xaranga l’Espardenya, i amb espectacle itinerant a càrrec de Nutcracks.
En arribar a la plaça, gran xocolatada repartida per la A.A.C. c. de Benissa.
Lliurament de premis a les millors disfresses infantils i als carrers engalanats.
En finalitzar, per als més xicotets, el fabulós musical Nunca Jamás el rescate de Campanilla en el Passeig Dolores Piera.
00.00 h. Tradicional Cant de la Salve a la Puríssima Xiqueta en l'antiga casa de Juan Vives, al carrer de la Puríssima, acompanyats per la banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa sota la direcció del mestre Miguel Ángel Grau Martínez. En finalitzar es dispararà la traca.
00.30 h. Mascletà nocturna a càrrec de Pirotècnia Volcano en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.
01.00 h. Lliurament de la vara de comandament de l'Alcalde de Benissa, Arturo Poquet Ribes, als Alcaldes dels Fadrins 2024, Toni Muñoz Ivars i Diego García Bolufer.
A continuació, actuació de l'orquestra La Tribu i acabarem la festa amb discomóvil.
01.00 a 04.30 h. Punts Violeta.

Dimarts 30 d'abril. DIA DELS FADRINS
10.30 h. Despertà infantil. Els xiquets es concentraran a la porta de la Basílica on començarà la cercavila.
11.00 h. Maxi-parc amb secció infantil (fins a 8 anys) en la Plaça Jaume I, i juvenil (a partir de 8 anys) en el Passeig Dolores Piera.
13.00 h. Menjar popular en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres amenitzada per la xaranga l'Espardenya i la xaranga l’Elèctrika.
17.00 h. Cavalcada humorística amb la participació popular, i la música de les xarangues l'Espardenya i l’Elèctrika. El punt de concentració serà en l'encreuament dels carrers Bilbao i San José a les 16.30h.
Durant descans de l'orquestra s'entregaran els premis a les millors disfresses.
18.00 h. Orquestra Shadow en el passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.
23.00 h. Nit de Rock en el passeig Dolores Piera amb l'actuació de Vaire, Auxili i Dj Trapella.
23.00 a 04.00h. Punts Violeta.

Dimecres 1 de maig. Bous.
10.30 h. “Despertà infantil”. Els xiquets es concentraran a la porta de l'església on començarà la cercavila.
11.00 h. Carretones en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.
12.00 h. Actuació espectacle infantil La Bruixa Eloise.
16.00 h Orquestra Mare Selva en el passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.
18.00 h. Música i ball en el Centre Social Bèrnia amb Francisco Escoda.
18.30 h. Entrada de vaques a càrrec de la ramaderia La Hermandad.
19.00 h. Solta de vaques i bou de la ramaderia Benavent.
23.00 h. Solta de vaques i bou de la ramaderia La Hermandad.

Dijous 2 de maig. 
16.00 h. Vesprada de música i ball en la Residència d'Ancians Sant Joaquim i Santa Ana, amenitzada per Francisco Escoda.
18.30 h. Entrada de 10 bous de la ramaderia La Paloma, patrocinada per un fester del 82.
De 19.00 h. a 21.30 h. Solta de vaques i bous de la ramaderia La Paloma
De 23.00 h. a 01.30 h. Solta de vaques i bous de la ramaderia Benavent.

Divendres 3 de maig, Bous.
18.30h. Gran entrada de cavalls i mansos de la ramaderia Benavent, patrocinada per Assot Benissa. Inici des de l'encreuament de C/ València amb Avinguda Pais Valencià, recorrent l'Avinguda País València fins a la C/ Nou i entrada a la plaça Rei Jaume I.
De 19.00 h. a 21:30h Solta de vaques i bous de la ramaderia Els Coves.
23.00 h Entrada de vaques i bous de la ramaderia La Templanza.
23.30 h. a 02.00 h. Solta de vaques i bous de la ramaderia La Paloma.
00.00 h. Espectacular Discomóvil S.O.S en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.

Dissabte 4 de maig. DIA DELS ANYADES
8.00 h. Solta de Vedells per als més joves de la ramaderia La Templanza en el passeig Dolores Piera. Recordem que només poden accedir als ruedos majors de 16 anys.
11.00h. Entrada de bous inflables i, a continuació, carretones.
12.00 h. Concentració dels Anyades en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres, amenitzada per la xaranga L´Espardenya.
14.00 h. Paella gegant en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres, patrocinada per Supermercat Casa Boira i amenitzada per la xaranga L´Espardenya.
17.00 h. Vesprada de ball i festa amb la magnífica actuació de King Àfrica seguit de l'espectacular orquestra Monaco Party.
18.00 h. Música i ball en el Centre Social Bèrnia amenitzat per Francisco Escoda, amb repartiment de xocolate i magdalenes.
19.00 h. a 21.30h. Solta de vaques i bou de la ramaderia Els Coves.
23.00 h. El millor Remember de la mà de José Conca i els Bessons de Puzle
18.00 a 22.00h. Punts Violeta.

Diumenge 5 de maig.  DIA DE LA HUITÀ.
08.00h. “Despertà”, volteig general de campanes i cercavila de les bandes de música. Col·labora Coeters de la Puríssima.
09.00h. Missa resada.
10.00h. Cercavila de festeres, festers, clavariesas i mayorales acompanyats per la Colla Pere Bigot, Centre Artístic Musical de Xàbia, Xaranga l’Elèctrika, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, Societat Lírica i Musical de Benissa
11.30h. Missa solemne i sermó en honor a la Puríssima Xiqueta presidida pel Capellà de la nostra Basílica, Sr. Salvador Cebolla i Marrades, cantada per la Coral Polifònica Puríssima Xiqueta.
En finalitzar la missa, cercavila de clavariesas i mayorales amb les bandes de música.
14.00h. “Mascletà” a càrrec de la pirotècnia Vulcano en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.
18.30h. Processó general commemorativa del 400 aniversari de l'arribada de la Puríssima Xiqueta
20.00h. En acabar la Processó gran fi de festa amb l'actuació The Talent.

 

 

 

 

 

 

 

 

També et pot interessar:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024