Ressenya d'abril '24: Prehistòria i art rupestre a la Vall de Gallinera

Fins a l'01/05/2024  | Recerca

Prehistòria i art rupestre a la Vall de Gallinera

Virginia Barciela González és professora ajudant de l’Àrea de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina, a més d’investigadora en l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric. Les principals línies d’investigació de Virginia es centren en els objectes i manifestacions simbòliques -adorns personals i art rupestre- en l'àrea mediterrània de la península Ibèrica, especialment en la Prehistòria Recent, encara que també en relació amb aspectes simbòlics i cognitius en projectes sobre la Prehistòria més antiga.

Jorge A. Soler Díaz és doctor en Història. També, és Conservador de Prehistòria del Museu Arqueològic Provincial d'Alacant, exercint en l'actualitat en el MARQ la Prefectura de la Unitat d'Exposicions i Difusió, i sent director de la revista MARQ, Arqueologia i Museus. Els seus treballs de recerca s'han centrat en l'àmbit del Neolític i Eneolític de la façana oriental de la península Ibèrica.

Rafael Pérez Jiménez és arquitecte i exerceix de director de l'Àrea d'Arquitectura de la Diputació Provincial d'Alacant, on ha projectat i dirigit diverses obres, tant de construccions de nova planta com d'intervenció en edificis construïts i en jaciments arqueològics. És arquitecte col·laborador de la Fundació MARQ, membre del comité tècnic-científic del MARQ, i arquitecte conservador dels parcs arqueològics del Tossal de Manises i de la Illeta dels Banyets en Campello.

Tots tres s’han unit per a crear aquest llibre i donar a conéixer el patrimoni cultural de la Vall de Gallinera i també els treballs de posada en valor que han desenrotllat els i les tècnics/ques del MARQ i de l'Àrea d’Arquitectura d'aquesta institució. Amb ells s'ha gestat una ruta d'interés paisatgístic i cultural, al mateix temps que s'han protegit indrets que contenen manifestacions artístiques d'importància cabdal per formar part de l'Art Prehistòric de l'Arc Mediterrani, un llegat mil·lenari que des de 1998 es reconeix com a patrimoni de la humanitat. La Vall ha sigut un lloc de pas de moltes civilitzacions i cultures al llarg del temps i en aquest llibre les pots esbrinar.

.

També et pot interessar:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024