NOTÍCIES

La MACMA amplia el seu wikiloc comarcal amb més de 57 noves rutes urbanes per descobrir els pobles de la Marina Alta

13/07/2022 |Turisme·MACMA

 

La MACMA a través de la seua àrea de treball de patrimoni i cultura, presenta les noves rutes urbanes que discorren per tots els pobles de la Marina Alta amb la intenció de donar a conéixer el patrimoni cultural existent i reivindicar un perfil de visitant que puga gaudir descobrint la història i la cultura de la comarca. La tècnica de patrimoni i cultura de  l’entitat, Núria Gómez Bolufer, ha destacat que  “algunes d’aquestes rutes ja estaven creades pels diferents ajuntaments però d’altres les hem dissenyat des de la MACMA per donar a conéixer el principal patrimoni cultural de cada poble de la Marina Alta. A més a més –ha continuat explicat la tècnica–  ens resulta fonamental reivindicar un perfil de visitant que busque aquest tipus d’experiències, més enllà del sol i platja habitual”.

 

Imatge de la campanya de llançament de les noves rutes urbanes.

La campanya de difusió i promoció d’aquestes noves rutes urbanes, està recolzada per la recentment estrenada àrea d’esports, ja que les característiques dels passejos que ara s’estrenen al wikiloc comarcal de la MACMA, permeten realitzar caminades saludables per a practicar, habitualment, per la població de la Marina Alta, amb una clara intenció de promoure hàbits saludables per a tots els públics. 

Els passejos inclouen diferents propostes per a tots els gustos i condicions físiques, així podrem trobar des de passejos de fins a 13 km per a visitar els riuraus de Pedreguer, per exemple, fins a a 330 metres de passeig per les cases senyorials del Ràfol d’Almúnia. A més a més, totes les rutes discorren, o bé per nuclis urbans, o bé per camins agrícoles asfaltats, garantint així la seua accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o famílies amb xiquets menuts i carros. 

Entre l’equip tècnic de cultura i esports s’ha dissenyat un pla de comunicació pel que cada setmana es faran recomanacions per realitzar les noves rutes urbanes del wikiloc, i així anar descobrint racons i patrimoni de la Marina Alta mentre realitzem pràctiques saludables. 

 

Imatge de la campanya de llançament de les noves rutes urbanes.

 

Des de la presidència de la Xarxa Esportiva de la Marina Alta, amb Mar Chesa al càrrec, s’ha valorat molt positivament la iniciativa, “per a la nova Xarxa Esportiva de la Marina Alta ens resulta fonamental realitzar i teixir projectes transversals a totes les àrees de la Mancomunitat i les rutes són perfectes en aquest sentit, perquè combinen territori, cultura i pràctiques saludables per a totes les edats. Que siga dit de pas –ha assenyalat Mar–  és un dels eixos a treballar dins del Pla estratègic d’esports de la Marina Alta que es realitzà l’any 2021 i en el que ara comencem a treballar”. 

Des de l’àrea d’esports, amb el nou tècnic, Rodrigo Cano Colino, al capdavant, s’ha volgut destacar que “a través de la Xarxes Socials també aprofitarem per educar sobre els beneficis de la pràctica habitual de caminar, ja que es tracta d’un exercici de baix impacte que permet millorar la circulació, disminueix el risc de cardiopaties, aumenta la fortalesa òssia, redueix estrés, ansietat… millorem la nostra concentració i un llarg etcètera que anirem contant-vos al llarg d’aquesta campanya”. 

Per la seua banda, José Ramiro Pastor, president de la Mancomunitat, ha destacat la importància d’apostar per un i una visitant de proximitat, respectuosos amb el medi ambient i la cultura dels nostres pobles i dels seus habitants “en aquest sentit i seguint la línia que ha comentat Mar de treballar de forma transversal, des de les àrees de cultura i patrimoni i la d’esports, s’estan dissenyant uns vídeos didàctics que permetran, tant al visitant com a les persones que viuen a la comarca, aprendre bones pràctiques del bon excursionista i com comportar-se com a usuàries d’eixes rutes proposades. Es tracta de fer un passet més – ha remarcat el president de l’entitat – i fer reflexionar al voltant de la necessitat de la sostenibilitat del patrimoni natural i cultural de la Marina Alta, podem gaudir i fer ús del patrimoni però cal prendre consciència de la necessitat de cuidar el nostre entorn”.

 

 

Imatges d’alguns dels llocs que trobarem realitzant les rutes urbanes.

Enllaç al wikiloc comarcal: 

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=7270167&r=1

 

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024