NOTÍCIES

L’equip redactor del Calendari dels Brillants inicia els treballs de coordinació per a l'edició de 2025

11/06/2024 |Cultura·MACMA

El tradicional dinar de germanor dels Brillants reuneix a Dénia autores i autors de la Marina Alta per tal de celebrar l'edició de 2025 del veterà almanac.

El passat dissabte tingué lloc el ja tradicional dinar de germanor dels col·laboradors i col·laboradores del Calendari dels Brillants conjuntament amb els i les membres de la MACMA.

Aquest dinar germanor pretén ser un encontre per celebrar l'edició del volum de 2024 i alhora una reunió per abordar la pròxima edició, del 2025, d'aquest veterà almanac que sobrepassa les tres dècades d'existència. Pel que fa al paper de la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta, entitat editora de l'almanac, el President de la MACMA, Sergi Ferrús, en representació dels municipis de la comarca, valorà el talent dels escriptors i de les escriptores dels diferents indrets de la Marina Alta que any rere any hi col·laboren.

Per la seua part, Joan Josep Cardona, coordinador i ideòleg del projecte, aprofità la tertúlia de cloenda per valorar la qualitat i pluralitat de les firmes que fan del calendari un document únic dins del nostre àmbit literari. I és que el Calendari dels Brillants no ha abandonat mai el seu peculiar deix d'ironia i mordacitat que ha permès durant més de tres dècades filar un discurs multidisciplinari on el rigor i la profunditat dels temes tractats es conjuga amb un punt de vista afable i, sobretot, proper. Un principi que, sense oblidar la creixent capacitat d'anàlisi dels articles que s'hi publiquen, es continuarà potenciant, tal com reiterà Cardona en el resum de l'exercici.

Des de la MACMA s'agraeix la participació en la producció literària del Calendari dels Brillants 2024 a:  Verònica Zaragoza, Josep Bernabeu, Elvira Cambrils, Vicent Lluís Ibáñez, Irene Ballester i Buigues, Jaume Buigues, Baptista Bañuls, Guillem Gilabert, Salvador Bolufer, Antoni Espinós, Ramon Pérez i Carrió, Jaume Domenech, Joan Josep Cardona i Ivars, Rosa Seser, Maria Teresa Puigcerver, Josep Ferrer, Pepa Guardiola i Josep Xavier Esplugues.

També s'aprofita la inestimable col·laboració anual de les diferents empreses que aposten per aquesta edició comarcal, sent les següents: Fundació Baleària, Avellà Gràfiques, Mas y Mas, Asevi, Restaurant Noguera, Bodegas Leopoldo, Portal de la Marina i Fundació Rolser Server i Pérez.

Nous estímuls per consolidar la trajectòria del Calendari dels Brillants, el qual ja ha encetat el procés de treball per a l'edició de 2025, la qual veurà la llum a finals d'any, concretament a principis de desembre. Mentrestant, però, la maquinària creativa dels Brillants bullirà d'enginy durant tot l'any.

 

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024