NOTÍCIES

Pedreguer acollirà la IV Trobada de Clubs de Lectura de la Marina Alta

26/01/2024 |Cultura·MACMA

PEDREGUER ACOLLIRÀ LA IV TROBADA DE CLUBS DE LECTURA DE LA MARINA ALTA.
 

Trobada de Clubs de Lectura de la Marina Alta  2023.

La cita lectora organitzada per la MACMA per quart any consecutiu, tindrà lloc el proper 27 d’abril a la Casa de la Cultura de Pedreguer. En aquesta ocasió l’escriptora convidada serà Elvira Cambrils (Pego, 1955). Com no podia ser d’altra manera, la lectura escollida ha estat Argila i calç (Bromera, 2023), novel·la amb que la pegolina ha estat guardonada amb el Premi Enric Valor de Novel·la que atorga la Diputació d’Alacant.

Com en les anteriors edicions, l’esdeveniment s’iniciarà amb una xicoteta animació lectora, que en aquesta ocasió serà a càrrec de l’actor xarer Paco Bertomeu. Una presentació que servirà de preludi a la intervenció de l’escriptora convidada, en un acte que conduiran alguns dels coordinadors del clubs de lectura, però on també hi haurà lloc per a la participació del públic.

Per tal de facilitar als grups lectors l’accés a l’obra de Cambrils, la MACMA ha adquirit 40 exemplars d’Argila i calç, que han estat distribuïts entre els clubs de lectura de les biblioteques de Pedreguer, Orba, Xàbia, Teulada-Moraira, Ondara, Gata de Gorgos, Beniarbeig i Pego. A més, encara que la trobada es vehicule a través dels grups de lectura, l’acte està obert a totes les persones que vulguen participar-hi.

Amb Argila i calç, Elvira Cambrils narra la vida de la jove Amina, i del seu viatge de fugida del seu Djibouti natal fins a la seua trobada amb Blanca Miralles, una dona que viu en un xicotet poble de la Vall i a qui el pas dels anys fa que, poc a poc, haja de necessitar d’ajuda per assumir les tasques de la llar.  Elvira Cambrils, llicenciada en Filosofia per la Universitat de València i amb un gran bagatge en l'àmbit cultural. Durant les últimes dos dècades ha conreat el gènere de la narrativa, entre les que destaquen les seues obres més recents Vestida de lluna (Premi Soler i Estruch 2015), Aire (Premi Carmelina Sánchez-Cutillas, 2021) i Argila i Calç (Premi Enric Valor de Narrativa, 2023).

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024