La cova del Mançano, cova del Barranc del Mançano o abric del Tio Mançano, és un abric de grans dimensions i de planta irregular, obert en una paret rocosa de 20 metres d'alçada, i situat a la partida de Masserof, al terme municipal de Xaló. Aquest abric és conegut pel seu jaciment de pintures rupestres.
Totes les pintures rupestres que conté l'abric pertanyen a l'art llevantí, excepte dues figures humanes que són pròpies del tipus esquemàtic. L'art llevantí dona preferència a la representació d'escenes naturalistes amb un contingut més narratiu, mentre que l'art esquemàtic tendeix a una major simplicitat pictòrica.
Cal destacar en aquest conjunt pictòric una escena de cacera, en què les figures humanes porten arcs i fletxes i algunes estan representades en posició d'anar a disparar. Dos animals presenten una fletxa clavada al llom i al pit respectivament. Aquesta escena evoca una societat en què la cacera era encara l'activitat fonamental per a procurar-se l'aliment i el vestit.
L'artista prehistòric va fer servir la tècnica dels traços interiors a manera de llistat, que no és molt abundant en la resta de jaciments de la comarca. El color utilitzat fou el roig, obtingut de terres amb una elevada proporció d'òxid de ferro.