La Vall d'Ebo és una petita població agrícola d'origen musulmà, amb uns 200 habitants.
Com a curiositat, gràcies a la riquesa orogràfica que la caracteritza, és un dels enclavaments preferits dels equips de ciclisme nacionals i internacionals per a entrenar-se, així com per als amants del senderisme i els esports de risc.
La principal agricultura, a part de la cirera, són els arbres de perelló: una poma autòctona (entre golden i pera) amb un sabor dolç i molt especial, que aguanta diversos mesos.
Ens trobem en l'avinguda Marina Alta, on està el museu etnològic. Exposa una col·lecció d'utensilis i curiositats aportats pels veïns del municipi: utensilis de cuina, eines de cultiu, mobiliari, vestits, etc. També hi ha una reproducció de les pintures d'art rupestre i de les coves subterrànies.
Continuem fins a la plaça de l'Església passant per davant de l'ajuntament. Visitem l'església de Sant Miquel, d'estil barroc, construïda en 1623. Durant la Guerra Civil només es va salvar una bella talla de la Mare de Déu dels Desemparats del segle XVII de l'escola de Vergara.
Seguidament, anirem fins a l'estació del Caragol, un lloc on la gent sempre se sorprén per la curiosa història que amaga. Carrer amunt, anirem fins a l'antiga almàssera dels Frau, la plaça de Benisuai, la cooperativa de la Verge dels Desemparats i el cinema.
Una visita imprescindible és la cova del Rull, que es troba a 1,5 quilòmetres del nucli urbà. Destaca per la bellesa i riquesa en estalactites, estalagmites i formacions capritxoses amb diferents colorits.