Sanet i els Negrals
L'ermita dedicada a sant Antoni de Pàdua forma part de la urbanització Montesano, en un privilegiat emplaçament per les esplèndides vistes que hi ha des d'allí. Les vil·les que formen aquest complex residencial de creació recent s'estenen pel vessant de la muntanya situada immediatament al nord del nucli urbà de Sanet i els Negrals.
Construïda amb aportacions dels mateixos veïns per a donar servei religiós, una placa en la façana ens informa sobre el seu origen: “El dia 26 d'octubre de 2003 va ser beneïda aquesta ermita gràcies a l'esforç de moltes persones, però molt especialment, d'en Miquel Llompart Peris”. L'estat de conservació és excel·lent gràcies al manteniment continuat.
L'ermita és un edifici exempt, encara que molt pròxim a diversos xalets que integren la urbanització, als quals se sembla per la línia moderna de l'edificació. Una escalinata de pedra a l'entrada salva el desnivell pronunciat sobre el qual s'assenta. És de planta rectangular i té coberta de teules a tres aigües amb aiguavés sobre la capçalera arredonida. Per damunt s'alça un campanar quadrangular amb una teulada piramidal i penell que li proporciona una estampa característica. També ressalten al lateral dret tres cossos semicirculars successius que es corresponen a les capelletes interiors. Un sòcol de lloses irregulars n'envolta tot el perímetre i es trenca només a la porta de l'entrada, que és de metall i vidre sota arc de mig punt. Ocupant tota l'amplària del frontó, s'obrin, una al costat de l'altra, quatre finestres idèntiques del mateix estil. Decora la façana un gran panell ceràmic amb la imatge del sant titular.
L'interior està blanquejat i sobre el sòl de terratzo es disposen diverses files de bancs de fusta. Dues grades eleven l'altar darrere del qual s'obri, en la testera, una àmplia fornícula per a la imatge moderna de sant Antoni de Pàdua. A banda i banda hi ha portes bessones que comuniquen amb la sagristia. Altres objectes de culte completen la decoració, entre els quals destaca una imatge de la Mare de Déu del Sufragi, patrona de Benidorm, donada per un comerciant d'aquella localitat.