L'església parroquial de Sant Sebastià Màrtir és del segle XVI, i va ser construïda sobre les ruïnes de la mesquita. En 1850 i principis de segle XX es va reformar profundament.
És de planta rectangular amb nau central i capelles entre contraforts. L'altar major és obra del mestre Francesc Oltra, i data de 1846. Hi ha un conjunt d'imatges, entre les quals hi ha les del titular de la parròquia, sant Sebastià, i les dels sants patrons de Sagra, Abdó i Senén. En un dels braços hi ha la capella del Santíssim Crist del Consol, presidida per una imatge dels escultors Rausell i Llorens.
La capella de la comunió es va restaurar el 2003 amb motiu de la beatificació de Fernando García Sendra, rector de Sagra, la relíquia del qual està en aquesta capella. El campanar és símbol del municipi, amb el seu característic rellotge, visible des del carrer Major i des de la plaça del País Valencià. El campanar es va construir al segle XIX i es va reformar el 1997.(1)
Té un conjunt de tres campanes. La xicoteta és de l'any 1982 i va ser fosa als tallers de la foneria de Salvador Manclús del Grau de València. Està dedicada al titular del temple parroquial. La mitjana va ser fosa l'any 1929 als tallers de la foneria palentina de Moisés Díez, mentre que la gran és dels Hermanos Roses de Silla i l'any 1944. Està dedicada al Crist del Consol. (2)
(1) Lozano, T. (2021).L’església de Sagra: Ubicació i característiques. LaMarinaAlta.com. https://lamarinaalta.com/iglesia-sagra/
(2) AA.VV, (1994-2020). Inventari general de campanes de la Comunitat Valenciana. http://campaners.com/