El Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, situat entre les províncies de València i Alacant, té una extensió de 1.290 hectàrees. Va ser declarat parc natural en 1994. La marjal de Pego-Oliva és un dels espais de biodiversitat més importants del Mediterrani, i potser l'aiguamoll amb millor qualitat del Mediterrani espanyol. És una antiga albufera.
Es troba envoltat per les serres de Mostalla, Migdia i Segària que formen una ferradura oberta al Mediterrani, en el centre de la qual es troba la Marjal. Es forma gràcies l'aigua dels rius Bullent-Vedat (pel nord) i Racons-Molinell (pel sud) i els aqüífers de Mostalla i Segària. Una xarxa d'antigues séquies i canals travessa el paratge i es nodreix del flux de les aigües subterrànies, que sorgeixen en deus denominades ullals.
Cal destacar que l'equilibri entre el cultiu tradicional de l'arròs i el respecte al medi ambient han estat els responsables de la supervivència de nombroses espècies vegetals i animals d'alt interés biològic. A més, atesa la seua gran rellevància, la marjal també està inclosa en el Conveni Ramsar (1971) de protecció mundial de zones humides, és zona d'especial protecció d'ocells (zona ZEPA) i també es troba dins de la Xarxa Natura 2000 de la Comunitat Econòmica Europea.
L'excel·lent condició en la qual es troba l'aigua de la Marjal permet que hi haja poblacions d'invertebrats com les gambetes o els petxinots. De peixos cal destacar-ne la presència del samaruc. Entre els rèptils més característics n'assenyalem la tortuga d'aigua europea i diverses espècies de serps d'aigua. Les aus es troben molt ben representades i constitueixen, a més a més, una de les grans riqueses de la Marjal, i un dels principals motius pels quals ha estat acceptada en el Conveni Ramsar. Hi ha nombroses espècies que convé ressaltar: el gall de canyar, l'escabussonet, l'oroval, la rosseta, la camallarga o el fumarell de galta blanca, d'entre moltes altres.